لوگوموشن تیرچه پیش تنیده ایران

شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 تا 17:00

پنجشنبه از ساعت 08:00 تا 12:00

تماس بگیرید : 02633265234

تیرچه پیش تنیده ایران

همه اطلاعات را درباره تیرچه پیش تنیده در این مقاله برای شما عزیزان جمع آوری کرده ایم.

تیرچه بتنی پیش تنیده یکی از مصالح نوین در صنعت ساختمان بوده که دارای ویژگی های منحصر به فردی از جمله قابلیت استفاده در دهانه های بلندتر نسبت به سایر سقف های بتنی و بالا بردن سرعت عملیات اجرایی است.
این ویژگی در کنار سایر مزایایی که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد باعث شده است که این قطعات پیش ساخته رفته رفته کاربرد بیشتری پیدا کرده و جایگزینی برای انواع تیرچه های رایج در ساخت و ساز از جمله تیرچه بلوک شود. در این مقاله از تیرچه پیش تنیده ایران قصد داریم به بررسی ویژگی های تیرچه پیش تنیده پرداخته و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم آیا استفاده از تیرچه پیش تنیده شده می‌تواند جواب‌گوی نیازهای افراد مختلف از جمله مهندس معمار، طراح سازه و کارفرما در ساخت و ساز باشند؟ آیا با وجود سرعت عمل خوبی که این قطعات به همراه دارند، می‌توان از کیفیت و عملکرد خوب آن مطمئن بود؟
این قبیل سوالات در ذهن افرادی شکل می‌گیرد که در حال آشنایی با این قطعه از پیش آماده شده هستند. برخی هم ممکن است حتی قصد استفاده از آن را داشته باشند و نیازمند اطلاعات مفیدی در این زمینه باشند. از این جهت ما همه اطلاعات را درباره تیرچه پیش تنیده در این مقاله برای شما عزیزان جمع آوری کرده‌ایم. هم چنین در ادامه ویدئوها و تصاویری از نحوه اجرای تیرچه پیش تنیده برای شما قرار داده ایم تا بتوانیم شما را بیشتر با آن آشنا کنیم.

تیرچه پیش تنیده چیست؟

بتن ماده ای است که در تحمل تنش های فشاری بسیار مقاوم اما در کشش بسیار ضعیف است. اگر یک عضو بتنی با مقاومت فشاری 35 مگاپاسکال تحت تنش کششی محوری قرار گیرد هنگامی که تنش متوسط در بتن به حدود 2 تا 3 مگاپاسکال برسد بتن ترک می خورد. علاوه بر کوچک بودن مقاومت، رفتار بتن در کشش غیر قابل پیش بینی و شکست در آن نیز به صورت ناگهانی است.
به جهت از بین بردن این ضعف در بتن از آرماتورهای فولادی جهت مسلح کردن عضو بتنی استفاده می شود که در نهایت مقطع بتن آرمه (بتن دارای آرماتور فولادی) نامیده می شود.
استفاده از بتن مسلح سال ها است که در ساخت انواع سازه های ساختمانی و صنعتی مورد قبول و مورد استفاده همگان است. استفاده از این ماده مرکب اگر چه مزایای بسیاری دارد اما معایبی از جمله سنیگن شدن وزن اسکلت و عدم استفاده از تمام ظرفیت باربری بتن دارد.
به همین جهت و پس از تحقیقات بسیاری که در قرن گذشته انجام شد نوع جدیدی از بتن به نام بتن پیش تنیده ابداع و ساخته شد. بتن پیش تنیده نوعی از بتن آرمه است که در آن آرماتور فولادی با مکانیزم هایی کشیده شده و این کشیدگی باعث ایجاد فشار در بتن و استفاده بیشتر از طرفیت آن می شود. تیرچه پیش تنیده بتنی یک عضو تشکیل شده از بتن پیش تنیده به همراه فولاد با مقاومت بالا است. به عبارت دیگر تیرچه پیش تنیده یا اشپنیت تیرچه ای است که در آن از سیم های فولادی با مقاومت بالا (1400 تا 1900 نیوتن بر میلی متر مربع) و بتن با مقاومت فشاری حداقل 35 مگاپاسکال به صورت مقطع T شکل معکوس ساخته می شود.

مراحل ساخت تیرچه پیش تنیده

حال که با ویژگی های اولیه تیرچه پیش تنیده بتنی آشنا شدیم لازم است تا بببنیم این مصالح چگونه ساخته می شوند و در ساخت و اجرای تیرچه پیش تنیده چه مراحلی باید انجام گیرد. سپس به بررسی مزایا، معایب و محدودیت های استفاده از آن ها به عنوان یکی از انواع تیرچه رایج در صنعت ساختمان خواهیم پرداخت. لازم است توجه داشته باشید که برای ساخت تیرچه پیش تنیده نیاز به تکنولوژی و خط تولید با ویژگی های خاص در کنار مهندسان و افراد خبره در این حوزه که توانایی های به خصوصی داشته باشند است. در قسمت قبلی از مقاله با مشخصاتی که لازم است تیرچه پیش تنیده داشته باشد از قبیل مقاومت بتن و میزان پیش تنیدگی لازم در کابل های پیش تنیدگی آشنا شدیم.
ساخت تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران

انواع تیرچه پیش‌ تنیده شامل چه مواردی می‌شوند؟

این حلقه‌ها برای راحتی در جابه‌جایی ساخته شده است و همچنين تیرچه قلابدار در زمان نصب به وسیله‌ قلاب‌ها در تیر اصلی نصب می‌شود و به مهارکننده نیازی ندارد.

معرفی تیرچه پیش تنیده قلاب دار

تیرچه‌های پیش‌تنیده با مقاومت بالا در مقابل پیش‌تنیدگی به‌خوبی شناخته شده‌اند. استفاده از بتن و فولاد در ساختار آن‌ها باعث افزایش مقاومت سازه می‌شود. این خاصیت مقاومت بالا باعث می‌شود تا تیرچه‌های پیش‌تنیده جایگزین مناسبی برای تیرچه‌های خرپایی به‌شمار آیند. تیرچه‌های پیش‌تنیده قلاب‌دار معمولاً با دهانه ۷/۶ متری استفاده می‌شوند.
این نوع تیرچه‌ها به‌شکل T انگلیسی هستند و بیشتر در سقف‌ها استفاده می‌شوند. برای تیرچه‌های پیش‌تنیده قلاب‌دار، بیشترین کاربرد در مکان‌هایی مانند دال‌های کف، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، پارکینگ‌ها، استادیوم‌های ورزشی و سالن‌های همایش، ساختمان‌های تجاری، ساختمان‌های مسکونی، ساختمان‌های شهرداری، برج‌های بلند، مراکز آموزشی و غیره وجود دارد.
نکته قابل توجه این است که یک تیرچه پیش‌تنیده قلاب‌دار باید وزنی کمتر از ۲۸ کیلوگرم در هر متر طول داشته باشد. همچنین تیرچه پیش‌تنیده قلاب‌دار باید دارای گواهی استاندارد باشد.

ظاهر تیرچه‌ پیش‌ تنیده

سطح تیرچه‌ پیش‌ تنیده صاف نیست و این تیرچه سطح مقطع تی (T) شکل دارد و اگر می‌خواهید بدانید چه تعداد میلگرد در این تیرچه استفاده شده است، کافی است به ابتدا یا انتهای این تیرچه نگاهی بیندازید.
ظاهر تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران

تیرچه‌های پیش‌ تنیده چه اندازه‌ای دارند؟

بعد از مقاومت و استحکام بالا، این تیرچه ویژگی مهم دیگری هم دارد و این ویژگی طول تیرچه است. این تیرچه در اندازه‌های 1 تا ۱۲ متر ساخته می‌شود و وزن و حجم این تیرچه کم‌تر از تیرچه‌های قدیمی است. در نهایت استحکام مناسب و وزن کم این تیرچه باعث شده است، ساختمان‌هایی که از این تیرچه استفاده می‌کنند در برابر خطراتی مثل زلزله مقاوم‌تر باشند.
استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران - نشان تیرچه پیش تنیده ایران
وزن تیرچه پیش تنیده تیرچه پیش تنیده در حالت استاندارد باید بزرگ‌تر مساوی ۲۸ کیلوگرم در هر متر طول باشد. باید گفت علت وزن بالای تیرچه پیش تنیده نسبت به سایر تیرچه ها این است که تیرچه پیش تنیده در مقطع خود تماماً بتن دارد.
بعضی اوقات این اشتباه به وجود می‌آید که تیرچه پیش تنیده وزن سقف را سنگین می‌نماید؛ در صورتیکه این دیدگاه کاملاً غلط است و اتفاقا برعکس، تیرچه پیش تنیده باعث سبک سازی سقف نیز می‌شود. محاسبات نشان داده است که اگر در یک سقف از تیرچه پیش تنیده استفاده شود، در هر متر مربع تقریبا ۷ الی ۹ کیلوگرم وزن سقف کاهش پیدا می‌کند .

اجرای تیرچه پیش تنیده

سقف های یک طرفه تیر دال، از یک رشته تیرهای فرعی یا تیرچه های پیش ساخته در فواصل نزدیک به هم تشکیل شده اند که فاصله آنها توسط بلوک های سفالی، بتنی، یونولیتی به عرض تا 50 الی 70 سانتی متر پر می‌شود و روی آن به وسیله دال بتنی به ضخامت 50 الی 100 میلی متر پوشیده می‌شود. به طوری که دال مذکور در شرایط معمولی به فولاد اضافی دیگری به جز آرماتورهای حرارتی و جمع شدگی نیاز ندارد.
در شکل شماره 1 یک سقف با تیرچه‌های پیش ساخته پیش‌تنیده نمایش داده شده‌است. بارهای ثقلی مرده و زنده از طریق دال به تیرچه‌ها و بعد از طریق تیرچه‌ها به تیرهای اصلی و سپس به ستون‌ها و فونداسیون منتقل می‌شود. همچنین به جای استفاده از بلوک‌های سبک ماندگار می‌توان از قالب‌های پلاستیکی یا کامپوزیتی استفاده کرد که می‌تواند صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای در اجرا داشته باشد. این قالب‌ها در بین تیرچه‌ها قرار گرفته و مشابه قبل بتن‌ریزی می‌شود، قالب‌های مذکور پس از پایان بتن‌ریزی برداشته می‌شوند.

روش‌های تولید تیرچه پیش تنیده چیست؟

روش تولید تیرچه پیش‌تنیده از طریق استفاده از سیستم اکسترودر و قالب صورت می‌گیرد. در ادامه به توضیح این دو روش می‌پردازیم:
روش سیستم اکسترودر: این روش، تنها روش صحیح و اصولی برای تولید تیرچه پیش‌تنیده است و با استفاده از دستگاه‌های اروپایی قابل انجام است. در این روش، بتن بدون اسلامپ روی خط ویبره شده و به صورت کاملاً متراکم قرار می‌گیرد. سپس با استفاده از بخار و حرارت، فرآوری می‌شود. استفاده از دستگاه‌های چینی در این روش توصیه نمی‌شود زیرا کیفیت و زمان تولید را کاهش می‌دهد. همچنین، تولیدکنندگانی که از دستگاه‌های چینی استفاده می‌کنند، مشکلات در اخذ گواهی استاندارد در ایران خواهند داشت.
روش قالب :روش استفاده از قالب برای تولید تیرچه پیش‌تنیده از مدتی قبل منسوخ شده است به دلیل مشکلات فراوانی که در تیرچه‌های پیش‌تنیده تولیدی به وجود می‌آید. برخی از این مشکلات عبارتند از ترک خوردن و سوراخ دار بودن بتن تیرچه پیش‌تنیده و کاهش قابل توجه مقاومت به دلیل استفاده از بتن روان. همچنین، در این روش امکان استفاده از بتن بدون اسلامپ به علت وجود قالب وجود ندارد. اضافه بر این موارد، در این روش امکان اخذ پروانه استاندارد در ایران نیز وجود ندارد.
حمل و نقل تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران

کیفیت تیرچه نکته‌ای مهم برای خریداران است

تیرچه‌ پیش‌ تنیده در کارخانه‌های بزرگ به‌ صورت انبوه ساخته می‌شود و اگر این محصول سطح صاف و صیقلی داشت مسلما بی‌ کیفیت است؛ زیرا درون این نوع تیرچه حفره‌هایی وجود دارد که به دلیل روش تولید نامعتبر این حفره‌ها در آینده به سازه‌ اصلی آسیب وارد خواهند کرد.
در کارخانه‌ها این تیرچه بعد از تولید برای گرفتن مجوز خروج تحت آزمایش قرار می‌گیرد و تنها عامل دریافت مجوز خروج، ساخت این محصول مطابق با استانداردهای بین‌ المللی است. به همین دلیل اگر شما برای ساخت و ساز از این تیرچه استفاده می‌کنید مطمئن باشید کیفیت نهایی ساختمان شما برابر با المان های جهانی است.

مزایای تیرچه پیش تنیده را بشناسید

مواردی که تا اینجای مقاله در مورد تیرچه‌های پیش تنیده به آن اشاره کردیم، بخش از خصوصیات مفید آن به شمار می‌رود. در ادامه قصد داریم با نگاهی جزئی‌تر به مزایای استفاده از این تیرچه‌های آماد بپردازیم. این مزایا عبارت هستند از:
۱– استفاده از بتن با مقاومت بالا (ممولا 40 تا 50 مگاپاسکال) و میلگردهای پرمقاومت با مقاومت کششی 1725 مگاپاسکال
۲– تائید شده توسط آئین نامه‌های داخلی (مبحث نهم مقررات ملی ساختمان، نشریه 250 الحاقیه آبا و نشریه543 و نشریه 82 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ) و آئین نامه های خارجی ( آئین نامه بتن آمریکا ACI 318-19 و PCI و EN 15037-1:2008 و ...)
۳– تایید شده توسط سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و دارای گواهی استاندارد ( کد ده رقمی 9081454998 ) .
۴- کاهش استفاده از داربست کاهش شمع بندی زیر سقف تا 75 درصد.
کنترل مستمر کیفیت «با توجه به حساسیت فرآیند تولید» در سطح تولید کاملا صنعتی بوسیله دستگاه های کاملا اتوماتیک، حذف بتن ریزی به صورت دستی و پروسه جوشکاری از فرآیند تولید تیرچه. کنترل کیفیت بر روی تمامی اجزا تشکیل دهنده شامل وایرها و شن ماسه و بتن و … انجام شده است.
۶- با توجه به تحت فشار بودن تمام مقطع تیرچه توسط وایرهای کشیده شده مقطع قبل از بارگذاری تست کامل می‌شود.
۷- کاهش مقدار مصرف بتن در سقف به علت بتن اضافی جان تیرچه حدود دو متر مکعب در هر 120 متر مربع سقف
۸- عدم نیاز به اجرای میلگردهای فوقانی ( که در تیرچه معمولی باید اجرا گردد) و تنها اجرای میلگردهای جمع‌شدگی و حرارتی و میلگرد ممان منفی
9- مقاوم در برابر ترک خوردگی به علت تنش فشاری اولیه موجود و در نتیجه عدم نفوذ پذیری رطوبت و در نهایت دوام و عمر طولانی‌تر سازه
۱۰– استفاده از بتن خشک و با حداقل نسبت آب به سیمان (بدون اسلامپ) با طرح اختلاط ویژه در تولید این نوع تیرچه
۱۲– امکان اجرا تا دهانه 12 متر و حذف ستون‌های میانی ساختمان

عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان به چه صورت است؟

همانطور که در ابتدای مطالب این صفحه نیز گفته شد، تیرچه‌های پیش تنیده جایگزین بسیار مناسبی برای تیرچه‌های خرپایی پاشنه بتنی هستند و وظیفه دارند بارهای وارده به سقف را به تیرهای اصلی منتقل کنند. جالب است بدانید در سازه‌های بتن آرمه، تیرچه‌ها به صورت یک تیر دو سر سازه طراحی و اجرا می‌شوند. جهت ایجاد این تیرچه، حداقل سه سانتیمتر پوشش بتنی ضروری است.
تیرچه‌های خرپایی پاشنه بتنی دارای ضخامت حدود ۴ سانتیمتر هستند. اما پوشش سه سانتیمتری برای این تیرچه مناسب نیست و این مورد تنها یکی از مشکلات استفاده از این نوع تیرچه‌ها است. با این حال، با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و افزایش آگاهی طراحان و مهندسان، استفاده از محصولات جدید در دستور کار قرار گرفته است. از این جهت، تیرچه‌های پیش تنیده امروزه کاربردهای بیشتری نسبت به سایر تیرچه‌ها دارند.

استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران - نشان تیرچه پیش تنیده ایران

درباره تیرچه پیش تنیده ایران چه می‌دانید؟

تیرچه پیش تنیده ایران «بتن پیش تنیده آتی بام ایرانیان» در راستای تولید قطعات بتنی پیش تنیده صنعتی فعالیت خود را در زمینه تولید دال پیش تنیده صنعتی و تیرچه پیش تنیده صنعتی آغاز نموده است. هم اکنون مفتخریم که علاوه بر ارسال محصولات به تمام نقاط کشور توفیق صادرات و تولیدات این شرکت به کشورهای همسایه را نیز داشته باشیم. با توجه به سابقه طولانی مدت و وجود آزمایشگاه پیشرفته برای اندازه‌گیری مقاومت خمشی و فشاری محصولات بتنی و تولید محصول درجه یک برای هم میهنان عزیز به خود می‌بالیم که اولین و بزرگترین تولیدکننده این نوع تیرچه پیش تنیده صنعتی و دال پیش تنیده صنعتی در کل ایران عزیزمان هستیم. پیشرفت استفاده از محصولات پیش تنیده صنعتی به علت مقاومت بالا و صرفه اقتصادی این امکان را برای ما ایجاد کرد تا نظر تمامی مهندسین سازه و ارگان‌های عمرانی را به خود جلب نماییم و با اخذ گواهی استاندارد از سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان برترین تولیدکننده تیرچه پیش تنیده صنعتی و دال پیش تنیده صنعتی در کشور به شما خدمت کنیم. تیرچه پیش تنیده ایران کلیه ضوابط لازم برای تولید تیرچه استاندارد را دارا بوده است و با راه اندازی آزمایشگاه کنترل کیفیت تیرچه صنعتی مستقر در کارخانه موفق به اخذ گواهی استاندارد با کد ۱۰رقمی 9081454998 گشته است.

با چه نشانی باید تیرچه پیش تنیده ایران را خریداری کرد؟

استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران - نشان تیرچه پیش تنیده ایران
استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران - نشان تیرچه پیش تنیده ایران «تیرچه پیش تنیده استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران - نشان تیرچه پیش تنیده ایران»؛ این نشانی است که در خرید و تهیه تیرچه‌های پیش تنیده باید در نظر گرفت. با توجه به پیدایش شرکت‌ها و کارگاه‌های متفرقه و سو استفاده آنها از نام تیرچه پیش تنیده ایران و انتخاب اسامی مشابه به جهت گمراه کردن خریدارن بر آن شدیم تا لوگو (نشان) برای تیرچه‌های تولیدی خود در نظر بگیریم.
از این به بعد تیرچه‌های ارسالی شرکت تیرچه پیش تنیده ایران با این نشان که به آن اشاره کردیم، ارسال می‌شود و اگر تیرچه ای فاقد این نشان بود مربوط به شرکت تیرچه پیش تنیده ایران (آتی بام ایرانیان) نیست. لذا خواهشمندیم در هنگام خرید حتما به درج این علامت بر روی تیرچه ها اطمینان حاصل کنید. لازم به ذکر است این علامت نشان دهنده این است که این تیرچه در شرکت تیرچه پیش تنیده ایران تولید گشته است.
در نگاهی جزئی‌تر درباره این نشان می‌توان گفت که این نماد بیان‌کننده استانداردهایی است که متخصصین ما در ساخت قطعات تیرچه پیس تنیده در نظر گرفته‌اند. این استاندارد و ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:
مواردی که تا اینجای مقاله در مورد تیرچه‌های پیش تنیده به آن اشاره کردیم، بخش از خصوصیات مفید آن به شمار می‌رود. در ادامه قصد داریم با نگاهی جزئی‌تر به مزایای استفاده از این تیرچه‌های آماد بپردازیم. این مزایا عبارت هستند از:
۱ –با بخار فراوری شده است نه سیستم های منسوخ شده مانند گرمایش از کف.
۲ – با بخار فراوری شده است نه سیستم های منسوخ شده مانند گرمایش از کف.
۳ – دارای نشان استاندارد و کد ده رقمی 9081454998 از سازمان ملی استاندارد هست .
۴- دارای قلاب به صورت زیگ زاگ و وصل شده به وایر های پایینی است (اطلاعات تکمیلی در اینجا).
۵- کنترل کیفیت به روی تمامی اجزا تشکیل دهنده شامل وایرها و شن ماسه و بتن و … انجام شده است.
۶- با توجه به تحت فشار بودن تمام مقطع تیرچه توسط وایرهای کشیده شده مقطع قبل از بارگذاری تست کامل می‌شود.
۷- تیرچه های تولیدی دارای شناسنامه هستند.
۸- دفترچه محاسباتی مربوط به خود شرکت هست نه کپی از شرکت های دیگر. از این نظر قابلیت دفاع در هر سازمان و ارگانی توسط تیم فنی شرکت تیرچه پیش تنیده ایران وجود دارد.
۹- پشتیبانی فنی و اجرایی توسط تیم متخصص وجود دارد .
۱۰ – مسئولیت ناشی از عدم کیفیت (احتمالی) به عهده این شرکت است.

نحوه صحیح انبارش تیرچه

تیرچه‌ پیش‌ تنیده طول بلندی دارد و باید چه در محل ساخت و چه در کارخانه به روش درست نگهداری شود تا دچار آسیب نشود. این تیرچه‌ها باید به‌ صورت لایه‌ لایه چیده شوند و الوارهایی در فاصله‌های یک اندازه در بین لایه‌های تیرچه قرار بگیرد.

استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران - نشان تیرچه پیش تنیده ایران

هزینه‌ی تیرچه پیش‌ تنیده

متراژ و تعداد میلگردی که در تیرچه‌ی پیش‌ تنیده استفاده شده هزینه‌ی تیرچه را مشخص می‌کند. جالب است بدانید مواد اولیه و روش تولید این محصول برای کارخانه‌ها معمولا بسیار گران تمام می‌شود اما برای صاحبان پروژه‌های بزرگ ساخت و ساز، این محصول یک محصول کاملا به‌صرفه محسوب می‌شود. برای اطلاع از آخرین قیمت تیرچه پیش تنیده به صفحه قیمت تیرچه پیش تنیده مراجعه کنید.

تیرچه پیش تنیده و تحلیل آن در بازار ایران

در سالهای اخیر سازمان نظام مهندسی و اداره استاندارد در اقدامی کنترلی استفاده از تیرچه های خرپایی با پاشنه فندوله را ممنوع کرده اند و تنها تیرچه های خرپایی با پاشنه بتنی مجاز به استفاده می باشند.و این در حالی است که استفاده از تیرچه های خرپایی با پاشنه فندوله ای بیش از سی سال است که در کشور ما معمول بوده و بیش از نود درصد ساخت و سازها با تیرچه ای صورت گرفته که در حال حاضر استفاده از آن ممنوع می باشد. توضیح اینکه تیرچه به عنوان یک بخش باربر و سازه ای در اسکلت ساختمان نقش انتقال بار سقف به تیرهای اصلی را دارد و به عنوان یک عضو سازه ای بتن آرمه به صورت یک تیر با بتن ترک خورده طراحی می شود که در این شرایط حداقل ۳ سانتی متر کاور بتنی نیاز دارد و این درحالی است که ضخامت کل پاشنه بتنی تیرچه های خرپایی پاشنه بتنی تنها چهار سانتی متر است و امکان وجود کاور ۳ سانتی متری برای آنها وجود ندارد . این تنها یکی از مشکلات تیرچه های خرپایی است و توضیح تمامی موارد از حوصله این بخش خارج می باشد. به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور در صورت وجود جایگزین مناسب برای تیرچه های خرپایی استفاده از این نوع تیرچه ها محدود شده و یا بطور کلی ممنوع شود. یکی از بهترین جایگزین ها برای تمامی مقاطع بتن آرمه قطعات بتنی پیش تنیده می باشد.که در ادامه به توضیح برخی از مزایایی آن می پردازیم. تاریخچه استفاده از بتن پیش تنیده به دهه ۱۹۶۰میلادی بر می گردد و در شصت سال گذشته بسیار مورد استقبال مهندسین قرار گرفته و از نظر طراحی و ساخت پیشرفت های بسیاری صورت گرفته است.
حمل و نقل تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران
در طراحی سازه های بتن آرمه و به خصوص در طراحی تیرهای بتن آرمه در قسمت هایی که مقطع بتنی به کشش می افتد به علت اینکه بتن در تحمل نیروهای کششی بسیار ضعیف است این مشکل با اضافه کردن آرماتور به مقطع بتنی مرتقع می شود و بتن ناحیه کششی مقطع تنها نقش پوشش آماتور را دارد و در طراحی از نقش مقاومتی آن به علت ناچیز بودن مقاومت کششی صرف نظر می شود در این مقطع بیش از نیمی از بتن استفاده شده در ساخت تنها پوشش میلگرد بوده و بار اضافه زیادی به ساختمان تحمیل می کند.همین امر مهندسین را بر آن داشت تا مقاطع بتنی را از قبل تحت فشار قرار دهند و مقدار فشار وارده طوری طراحی می شود که نیروی وارده به سازه ، دیگر مقطع بتنی را تحت کشش قرار نمی دهد و تنها فشار اعمال شده قبلی را خنثی می کنند. این نوع طراحی علاوه بر بالا بردن کیفیت بتن ، به میزان قابل توجهی از مصرف فولاد و بتن مقطع را کاهش می دهد و یکی از معدود نوآوری های سازه ای است که علاوه بر بالا بردن چشم گیر کیفیت ، قیمت تمام شده سازه را نیز کاهش می دهد. از این سیستم سازه ای در موارد متعددی در کشور ما در حال حاضر استفاده می شود ، که یکی از شاخص ترین پروژه های اجرا شده با این سیستم بزرگراه طبقاتی صدر در شمال تهران می باشد. جایگزینی سقف های پیش تنیده به جای سقف های تیرچه بلوک قطعاَ می تواند کیفیت ساخت سازه را در کشور ما افزایش دهد. ولی دو مشکل بر سر راه این تغییر وجود دارد ، یکی اینکه به نسبت سیستم سقف تیرچه بلوک اجرای سقف های پیش تنیده نیاز به قالب بندی بسیارزیاد و پرهزینه ای دارد. دیگر اینکه مقاطع بتنی پیش تنیده به علت اینکه بتن آنها تحت فشار قرار می گیرد ، نیاز به بتن با مقاومت بالا دارند. که متاسفانه در حال حاضر، توان تولید کنندگان بتن در حدی نیست که بتواند در حجم بالا بتن با مقاومت بالا را در محل ساخت ساختمان تحویل دهند. با توجه به تمامی موارد ذکر شده در بالا به نظر می رسد بهترین را ه حل برای بالا بردن کیفیت سقف ها و کاهش هزینه های ساخت و عدم تغییر عمده در عملیات اجرایی در محل پروژه ،استفاده از تیرچه پیش تنیده می باشد.که علاوه بر اینکه سیستم رایج سقف و طراحی سازه ها را تغییر نمی دهد به میزان بسیار زیادی کیفیت تیرچه را تغییر داده و نیاز به تیم اجرایی خاصی ندارد ، و همان پیمانکاری که تا به حال سقف تیرچه بلوک را با تیرچه خرپایی اجرا می نمود حال می تواند همان سقف را با تیرچه پیش تنیده اجرا کند. با این روش از مشکلات عدیده تیرچه های خرپایی رها شده ایم ، سرمایه گذار بخش مسکن به علت اینکه هزینه های ساختش به میزان قابل توجهی کاهش می یابد از آن استقبال می کند ، و طراحان و پیمانکاران نیز درگیر طراحی و اجرای سیستم جدید ی نشده و با روشی که قبلا با آن آشنا بوده اند کار می کنند

ضرورت استفاده از تیرچه پیش تنیده

امروزه با وجود مشکلات به وجود آمده از مقاطع بتنی، استفاده از قطعات بتنی پیش تنیده مانند بتن پیش تنیده که به صورت پیش ساخته بوده و در کارخانه نیز تولید میشود مناسب ترین جایگزین برای بتن آرمه است. استفاده از بتن پیش تنیده حدود ۵۰ سال قبل در کشورهای پیشرفته به تدریج آغاز شد و بعد از مدتی این تکنولوژی به کشورهای پیشرفته دیگر نیز راه پیدا کرد و هم اکنون نیز تکنولوژی پیش تنیده مورد استقبال بسیاری از مهندسان میباشد. جالب است بدانید عملکرد ضعیف بتن در تحمل نیروهای کششی همواره در طراحی سازه های بتن آرمه وجود داشته و برای رفع این مورد همواره تعدادی میلگرد به بتن اضافه میشود و این موضوع برای طراحی تیرهای بتنی ضروری است. حال میتوان گفت میزان بتنی که در قسمت کششی مقطع تیر بتن آرمه قرار دارد هیچ نوع عملکردی نداشته و تنها، نقش پوششی دارد. در نهایت میتوان گفت بیش از نیمی از بتنی که در ساخت بتن تیرهای آرمه مصرف میشود عملکرد سازهای ندارد و تنها جهت پوشش میلگردها است. از طرفی استفاده ی این حجم از بتن نه تنها وزن کلی ساختمان را افزایش میدهد بلکه افزایش هزینه ها را نیز در پی دارد به همین دلیل برای رفع مصرف بیش از حد بتن، کاهش وزن ساختمان، و پایین آوردن میزان هزینه ها طراحان و مهندسان، تیرچه ی پیش تنیده را طراحی کردند که هنگامی که این تیرچه در سقف ساختمان قرار گرفت مقاطع بتنی دچار کشش نشوند و به بتن آسیبی وارد نشود که در این صورت با وجود نیروهای کششی، ترک خوردگی و شکست روی سطح بتن ایجاد نخواهد شد.

الزامات آیین نامه ای تیرچه پیش تنیده ازقبیل:

  • دارای مقطع استاندارد و رعایت کامل ابعاد مورد نظر آیین نامه ها
  • دارای خیز منفی حاصل از تحت فشار بودن تمام مقطع
  • دارای ضخامت جان و عدم امکان کاهش این فاصله بین بلوکهای پر کننده (سفال یا یونولیت) به هر طریق ممکن
  • صرفه اقتصادی بسیار مناسب نسبت به تیرچه خرپایی و یا تیرچه پاشنه بتنی و یا تیرچه کرومیت و یا تیرچه پاشنه فندوله(کاهش ۳۰ الی ۵۰ درصدی) با توجه به شرایط تولید تمام صنعتی
  • کاهش مصرف فولاد
  • افزایش سرعت تولید و اجرا
  • بالا رفتن سرعت اجرای سقف با توجه به کاهش مقدار داربست های مورد نیاز
  • با در نظر گرفتن ظرفیت باربری بالای تیرچه پیش تنیده قابلیت افزایش دهانه باربرتیرچه پیش تنیده تا سقف مجاز آیین نامه (۷۵ سانتیمتر) به آسانی امکان پذیر بوده و طبیعتا مقدار تیرچه در متر مربع سقف کاهش چشمگیری پیدا میکند
  • کاهش چشمگیر بتن در جا ریز به علت دارا بودن بتن در جان تیرچه پیش تنیده
استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران
استاندارد تیرچه پیش تنیده ایران

نکاتی که باید در مورد تیرچه پیش تنیده ایران بدانید

متاسفانه برخی از افراد سود جو اقدام به راه اندازی وبسایت و استفاده از اسامی مشابه و حتی سو استفاده از نام مدیران این شرکت اقدام به معرفی خود به عنوان تولیدکننده نموده‌اند. این در صورتی است که هویت واقعی آنان دلالی و واسطه‌گری و یا تولید تیرچه پیش تنیده به صورت کارگاهی است، نه کارخانه‌ای و غیر استاندارد که بر طبق آیین نامه‌های ساختمانی و مصوبات نظام مهندسی و شهرداری‌ها، فقط استفاده از تیرچه پیش تنیده با تاییدیه استاندارد مجاز به شمار می‌رود.
لازم به ذکر است طبق آیین نامه ۳۱۸ و مبحث نهم ساختمان تیرچه پیش تنیده باید با سیستم بخار عمل آوری شود نه اینکه از گرمایش از کف و سایر سیستم های منسوخ شده استفاده گردد. تیرچه پیش تنیده ایران از سیستم بخار و با فن آوری روز اروپا اقدام به عمل آوری و تولید تیرچه‌های پیش تنیده می‌کند.
شما عزیزان حتما قبل از خرید قطعات پیش تنیده نحوه عمل آوری بتن را از فروشنده سوال نمایید و در صورت لزوم با بازدید از وجود سیستم بخار مناسب اطمینان حاصل کنید. نحوه استعلام گواهی استاندارد را در تصویر فوق مشاهده نمایید. دقت نمایید این شرکت در خصوص نام‌های مشابه که توسط برخی افراد سودجو مورد استفاده قرار می‌گیرد، هیچگونه مسولیتی ندارد. شما عزیزان در هنگام خرید گواهی استاندارد ارائه شده را با گواهی زیر مطابقت دهید و یا در صورت لزوم با شماره های دفتر فروش تماس بگیرید.

در مورد حمل و نقل و انبار کردن چه مواردی باید رعایت شود؟

جهت حمل تیرچه‌های بتنی پیش تنیده صنعتی باید دقت شود تا در تمامی مراحل حمل و نصب تیرچه‌ها به صورتی که قرار است نصب شود قرار داشته باشد. به این دلیل در صورتی که به حالت برعکس قرار گیرد به علت اضافه شدن تنش فشاری ناشی از لنگر خمشی حاصل از وزن تیرچه به تنش فشاری ناشی از نیروی پیش تنیدگی، مقطع ترک می‌خورد. همچنین جهت تخلیه و انبار کردن تیرچه‌ها پیشنهاد می‌شود همانند شکل زیر عمل شود .
حمل و نقل تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران
نگهداری تیرچه تیرچه‌ پیش‌ تنیده طول بلندی دارد و باید چه در محل ساخت و چه در کارخانه به روش درست نگهداری شود تا دچار آسیب نشود. این تیرچه‌ها باید به‌ صورت لایه‌ لایه چیده شوند و پل‌هایی در فاصله‌های یک اندازه در بین لایه‌های تیرچه قرار بگیرد.
هزینه‌ی تیرچه پیش‌ تنیده متراژ و تعداد میلگردی که در تیرچه‌ پیش‌ تنیده استفاده شده است، هزینه تیرچه را مشخص می‌کند. جالب است بدانید مواد اولیه و روش تولید این محصول برای کارخانه‌ها معمولا بسیار گران تمام می‌شود اما برای صاحبان پروژه‌های بزرگ ساخت و ساز، این محصول یک محصول کاملا به‌صرفه محسوب می‌شود. برای اطلاع از قیمت تیرچه پیش تنیده با شماره ما تماس بگیرید:  02632736958

نگاهی به تاریخچه بتن پیش تنیده

تاریخچه استفاده از بتن پیش تنیده به دهه ۱۹۶۰میلادی می‌رسد که در شصت سال گذشته بسیار مورد استقبال مهندسین قرار گرفته است. از نظر طراحی و ساخت پیشرفت‌های بسیاری در این زمینه به وجود آمده است. در طراحی سازه‌های بتن آرمه و به خصوص در طراحی تیرهای بتن آرمه در قسمت‌هایی که مقطع بتنی به کشش می‌افتد به علت اینکه بتن در تحمل نیروهای کششی بسیار ضعیف است این مشکل با اضافه کردن آرماتور به مقطع بتنی مرتقع می‌شود و بتن ناحیه کششی مقطع تنها نقش پوشش آماتور را دارد.
در طراحی از نقش مقاومتی تیرچه بتن به علت ناچیز بودن مقاومت کششی صرف نظر می‌شود در این مقطع بیش از نیمی از بتن استفاده شده است و در بحث ساخت، تنها پوشش میلگرد به شمار می‌رود که بار اضافه زیادی به ساختمان تحمیل می‌کند. همین امر مهندسین را بر آن داشت تا مقاطع بتنی را از قبل تحت فشار قرار دهند و مقدار فشار وارده طوری طراحی می‌شود که نیروی وارده به سازه، دیگر مقطع بتنی را تحت کشش قرار نمی‌دهد و تنها فشار اعمال شده قبلی را خنثی می‌کنند.
این نوع طراحی علاوه بر بالا بردن کیفیت بتن به میزان قابل توجهی مصرف فولاد و بتن مقطع را کاهش می‌دهد. این یکی از معدود نوآوری‌های سازه‌ای است که علاوه بر بالا بردن چشم گیر کیفیت، قیمت تمام شده سازه را نیز کاهش می‌دهد. از این سیستم سازه‌ای در موارد متعددی در کشور ما در حال حاضر استفاده می‌شود، که یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های اجرا شده با این سیستم می‌توان به بزرگراه طبقاتی صدر در شمال تهران اشاره کرد.
جایگزینی سقف‌های پیش تنیده به جای سقف‌های تیرچه بلوک قطعاَ می‌تواند کیفیت ساخت سازه را در کشور ما افزایش دهد، ولی دو مشکل بر سر راه این تغییر وجود دارد. یکی اینکه به نسبت سیستم سقف تیرچه بلوک اجرای سقف‌های پیش تنیده نیاز به قالب بندی بسیار زیاد و پرهزینه‌ای دارد. دیگر اینکه مقاطع بتنی پیش تنیده به علت اینکه بتن آنها تحت فشار قرار می‌گیرد، نیاز به بتن با مقاومت بالا دارند.
استاندارد تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران

متاسفانه در حال حاضر، توان تولید کنندگان بتن در حدی نیست که بتواند در حجم بالا بتن با مقاومت بالا را در محل ساخت ساختمان تحویل دهند. با توجه به تمامی موارد ذکر شده در بالا به نظر می‌رسد بهترین راه حل برای بالا بردن کیفیت سقف‌ها و کاهش هزینه‌های ساخت و عدم تغییر عمده در عملیات اجرایی در محل پروژه، ساخت تیرچه با استفاده از بتن پیش تنیده است.
علاوه بر اینکه سیستم رایج سقف و طراحی سازه‌ها را تغییر نمی‌دهد به میزان بسیار زیادی کیفیت تیرچه را تغییر داده است و نیاز به تیم اجرایی خاصی ندارد. با این تفاسیر همان پیمانکاری که تا به حال سقف تیرچه بلوک را با تیرچه خرپایی اجرا می‌کرد، حال می‌تواند همان سقف را با تیرچه پیش تنیده اجرا کند. با این روش از مشکلات عدیده تیرچه‌های خرپایی رها شده‌ایم.
سرمایه گذار بخش مسکن هم به علت اینکه هزینه های ساختش به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند از آن استقبال خواهد کرد. طراحان و پیمانکاران نیز درگیر طراحی و اجرای سیستم جدیدی نمی‌شوند و با روشی که قبلا با آن آشنا بوده‌اند کار می‌کنند.

اجرای درست الزامات آیین نامه ای تیرچه پیش تنیده


در مورد مقررات آیین‌نامه‌ مرتبط با ساخت تیرچه پیش تنیده، مواردی را برای شما به صورت لیست آماده کرده‌ا‌یم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
دارای مقطع استاندارد و رعایت کامل ابعاد مورد نظر آیین نامه‌ها
دارای خیز منفی حاصل از تحت فشار بودن تمام مقطع
دارای ضخامت جان و عدم امکان کاهش این فاصله بین بلوکهای پر کننده (سفال یا یونولیت) به هر طریق ممکن
صرفه اقتصادی بسیار مناسب نسبت به تیرچه خرپایی و یا تیرچه پاشنه بتنی و یا تیرچه کرومیت و یا تیرچه پاشنه فندوله (کاهش ۳۰ الی ۵۰ درصدی) با توجه به شرایط تولید تمام صنعتی
کاهش مصرف فولاد
افزایش سرعت تولید و اجرا
بالا رفتن سرعت اجرای سقف با توجه به کاهش مقدار داربست‌های مورد نیاز
با در نظر گرفتن ظرفیت باربری بالای تیرچه پیش تنیده قابلیت افزایش دهانه باربرتیرچه پیش تنیده تا سقف مجاز آیین نامه (۷۵ سانتیمتر) به آسانی امکان پذیر بوده است و طبیعتا مقدار تیرچه در متر مربع سقف کاهش چشمگیری پیدا می‌کند
کاهش چشمگیر بتن در جا ریز به علت دارا بودن بتن در جان تیرچه پیش تنیده

با قوانین جدید نظام مهندسی ایران درباره تیرچه پیش تنیده آشنا شوید

خوشبختانه سازمان نظام مهندسی ایران جهت نظارت کامل و دقیق بر تیرچه های تولید شده در کشور قوانین جدیدی مبنی بر عدم استفاده از تیرچه های خرپایی را تصویب کرده است. با تصویب این قانون استفاده از این نوع از تیرچه ها در ساختمان سازی به صورت کلی ممنوع شد. ناگفته نماند که استفاده از تیرچه های خرپایی با پاشنه بتنی همچنان مجاز است. همچنین نکته جالب درباره‌ این موضوع این هست که در گذشته تنها از تیرچه‌های ممنوعه استفاده می‌شد؛ در نتیجه درصد زیادی از ساختمان‌های کشور با تیرچه‌های غیراستاندارد ساخته شده‌اند.
نحوه استعلام کد ۱۰ رقمی استاندارد
برای استعلام اصالت پروانه استاندارد دو راه وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم:
استعلام از طریق پیامک: برای استعلام از طریق پیامک کافی است کد ۱۰ رقمی مندرج در گواهی استاندارد (9081454998) را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال فرمایید تا نتیجه استعلام برای شما پیامک شود.
استعلام از طریق سایت استاندارد ملی ایران: به سایت استاندارد ملی ایران به نشانی isiri.gov.ir مراجعه نمایید و روی لینک استعلام کد ده رقمی کالا کلیک نمایید. سپس کد ده رقمی (9081454998) را وارد کنید و استعلام آن را مشاهده نمایید.
استاندارد تیرچه پیش تنیده - تیرچه پیش تنیده ایران

استاندارد بتن چه اهمیتی در ساخت تیرچه پیش تنیده دارد؟

برای تولید تیرچه پیش تنیده صنعتی به جهت اینکه در محصولات پیش تنیده صنعتی بتن تحت فشار بالایی قرار می‌گیرد. آیین نامه حداقل بتن رده C 35 را برای تولید تیرچه پیش تنیده صنعتی مجاز می‌داند. شرکت تیرچه پیش تنیده ایران دارای طرح اختلاط مخصوص به خود است که با استفاده از آن بتن با رده مقاومتی C45 را تولید می‌نماید.
این شرکت برای تولید این بتن از شن و ماسه با دانه‌بندی مخصوص که دائماً کنترل می‌شود و همچنین بتن خشک (Non Slamp) که جهت متراکم سازی احتیاج به لرزاندن شدید و طولانی مدت دارد، استفاده می‌کند. تولید بتن خشک احتیاج به «بچینگ» مخصوص دارد که در حال حاضر تنها تولید کننده این محصول با بتن خشک شرکت تیرچه پیش تنیده ایران است.
به علت این که تولید تیرچه پیش تنیده نیاز به استفاده از بتن با مقاومت بالا دارد لذا توصیه می‌شود به هیچ عنوان از تولیدکنندگانی که گواهی استاندارد ندارند، این نوع تیرچه تهیه نشود. در محصولات بتنی پیش تنیده در واقع با حذف فولاد، جهت تحمل تنش کششی، بتن تحت فشار قرار می‌گیرد و در واقع دیگر مقطع بتن آرمه نیست که بتن و فولاد هر دو در تحمل نیروهای وارده سهیم باشند و فقط بتن تنهاست که کار می‌کند. پس باید نظارت دقیقی بر مقاومت و کیفیت بتن انجام گیرد.

با استانداردهای شرکت تیرچه پیش تنیده ایران بیشتر آشنا شوید


جهت تولید مقاطع پیش تنیده صنعتی از فولاد خاصی استفاده می‌شود که دارای تاب کششی ۱۸۰۰۰ کیلو گرم بر سانتی متر مربع است. فولاد مصرفی در تولید تیرچه‌های پیش تنیده صنعتی این شرکت از نوع (prestress concrete wire) پی سی وایر است که به علت عدم توان تولیدکنندگان داخلی جهت تولید این نوع فولاد ناگزیر به واردات این محصول از کشورهای دارای توان تولید آن هستیم.
در حال حاضر وایر مصرفی این شرکت از طریق شرکت فولاد خوانسار که بزرگترین واردکننده این نوع فولادها است، تهیه می‌شود. لازم به ذکر هست هرکدام از بندیل‌ها که وارد شرکت تیرچه پیش تنیده ایران می‌شود، گواهی تست کشش دارد که در غیر اینصورت مرجوع می‌شوند.
با توجه به اینکه فولاد مصرفی در محصولات بتن پیش تنیده از نوع فولاد پر مقاومت و خاص محسوب می‌شود، لذا به خریداران توصیه می‌شود در هنگام تهیه این محصولات حتما از تولیدکننده گواهی تست کششی وایرهای استفاده شده است در محصول تولیدی را درخواست کنند.

سوالات متداول

  • 1.آیا روش خاصی برای اجرای اسکلت فلزی با این تیرچه، مورد نیاز است؟   خیر، در سازه فلزیدر صورتی که ارتفاع بال از ضخامت شقف بیشتر باشد یک نبشی با نشیمن حداقل 8 سانتی متر به سطح جان جوش داده میشودو تیرچه روش نبشیقرار میگیرد.در صورتی که ارتفاع بال کمتر یا مساوی ضخامت سقف باشد ورقی به ابعاد 10*10*10 (سانتی متر) روی بال پایینی جوش داده میشود وتیرچه روی این ورقه قرار میگیرد.
  • 2. آیا برای اجرای تیرچه پیش تنیده، نیازی به طراحی یا تغییر خاصی در نقشه‌های ساختمانی می‌باشد؟   خیر. در سازه‌هایی که بر اساس سقف تیرچه و بلوک طراحی شده‌اند، نیازی به تغییر در نقشه یا طراحی نمی‌باشد.
  • 3. چرا با وجود تمام این مزیت ها، قیمت تیرچه های پیش تنیده نسبت به تیرچه های معمولی ارزان تر است؟   تکنـولوژی بالا، تولید انبوه و تمام اتوماتیک کارخانه‌ای، موجب سرشکن شدن هزینه های تولیـد و کاهش محسوس قیمت می‌گردد. همچنین استفاده از فـولاد بسیار پرمقاومت (حدود 4 برابر مقاومت تسلیم میلگرد AIII) و پیش‌تنیده شدن بتن، موجب افزایش شدید مقاومت کششی و برشی بتن شده و لذا نیاز به استفاده از میلگردهای طولی قطور و همچنین آرماتور برشی (زیگزاگ) را در اغلب موارد منتفی می‌سازد.
  • 4. آیا تیرچه پیش تنیده نیز مانند تیرچه معمولی تیپ های مختلفی دارند؟   بله، بسته به دهانه و با زنده و مرده وارده، تیپ تیـرچه‌های پیش تنیده طراحی و جدول بندی شده است. در تیرچه‌های سنتی خرپایی، عموما قطر میلگردها بستـه به دهانـه و بارگذاری تغییر می‌کند ولی در تیرچه پیش‌تنیده، قطر میلگردها ثابت بوده و تغییر در تعداد میلگردهای فـولادی پیش تنیده به کار رفته می‌باشد.
  • 5. تا چه دهانه‌ای می توان از این محصول استفاده کرد؟   تا حدود دهانه 12 متر
  • 6. چرا فرآوری بتن باید حتماً با بخار انجام شود؟   در تولید قطعات پیش‌تنیده معمولا لازم است بتن به حداقل70% مقاومت مشخصه فشاری خود رسیده باشد تا امکان جمع‌آوری محصول از روی خط تولید وجود داشته باشد. لذا تنها با سیستم عمل آوری حرفه‌ای بخـار می‌توان حرارت و رطوبت لازم را برای جمع‌آوری 48 ساعتـه محصول ایجاد نمود . سیستم‌های گرمایش از کف به علت عمل‌آوری ناقص و در واقع ضعف در ایجاد رطوبت و حرارت کافی برای عمل‌آوری بتن، برای این سیستم مناسب نمی باشد.
  • 7. چرا در دهانه‌های بزرگ تیرچه‌ها به قلاب‌های برشگیر نیاز دارند؟   مطابق استاندارد 3-2909 سازمان ملی استاندارد ایران و PCI برای تقویت مقاومت برشی قائم و مقابله با تنش برشی افقی در ابتدا و انتهای دهانه در تیرچه های بلند، نیاز به برشگیر می‌باشد.